Stenhuggarens dotter – Ewa Klingberg

Stenhuggarens dotterSissela Konradsdotter föds 1252 i smålandet Njudung. Hennes far är känd för sin magiska förmåga att förvandla stenar till konstverk. Hans berömmelse når ända till kungaborgen i Stockholm, och han får en inbjudan av kung Valdemar.
Dottern Sissela följer med till Stockholm och snart är hon en central del av kung Valdemars liv. Men maktstriderna och intrigerna på kungaborgen tvingar henne på flykt. Med sig får hon kungens frilloson Eskil och den ring som under århundraden burits av kvinnor i maktens närhet. En dag många år senare hinner verkligheten i kapp Sissela, och hennes hemligheter riskerar att avslöjas …

Mitt betyg: 3 av 5 Det här är sjunde delen i den historiska serien Släkten. Alla böckerna i serien är skrivna av olika författare men har ändå en röd tråd i sig. Jag tycker om historiska romaner som blandar fiktion och äkta händelser. Det känns spännande att leva sig in i hur människor kunde ha det på den här tiden. Den här boken var bra och lättläst men kunde behövt lite mer djup. Ett bra tidsfördriv men inte så mycket mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s