MÅL 2016

Här är lite tankar inför 2016

Familj och vänner: Vi behöver ta hand om varandra och fokusera på att göra roliga saker ihop. Vi vill också träffa vänner lite oftare, bjuda på middag och umgås över en bit mat.

Kärlek och närhet: Vi ska fortsätta att visa varandra mycket kärlek och prioritera att göra saker ihop när vi är lediga.

Fysisk hälsa: Det här året ska jag göra det jag tycker är roligt. Jag ska börja rida en gång i veckan och jag ska sjunga i kör. Däremellan ska jag röra på mig mycket och hänga med på de aktiviteter på jobbet som jag känner för t.ex. Yoga. Lunchpromenad varje dag naturligtvis. Jag fortsätter med Alexanderteknik-lektioner en gång per månad hela året och ska fokusera på balans och harmoni. Inga onödiga spänningar!

Personlig utveckling: Jag fokuserar på mitt chefsuppdrag och lär mig mer om ledarskap genom att läsa minst en bok i månaden. Jag ska också gå ett chefsprogram i vår och kanske bygga på med någon delkurs i höst.

Jobb/karriär:  Vara närvarande på jobbet när jag är där. Vara i nuet och göra så bra jag kan i varje enskilt ögonblick. Möta människor och lyssna. Lunchpromenad varje dag och i god tid avsluta arbetet för dagen. Arbeta energisnålt så jag mår bra även när jag kommer hem. Prova att arbeta heltid

Ekonomi: Nu börjar det roliga. Eftersom vi är klara med en buffert så kan vi nu investera. 10% av inkomsten placeras i aktier och aktiefonder och amorteringen höjs så att vi om 15 år har betalat av huslånet. Förhoppningsvis kan vi spara och amortera ytterligare. Vi har ett 5-årsmål som vi vill nå och det är ganska tufft men utmanande.

Boende: Vi ska i vår göra klart duschen på övervåningen och sedan ska vi spara så mycket vi kan så att vi nästa år kan göra klart kök, hall och sovrum på nedervåningen.

Fritid: Mycket vila. Känna efter vad jag vill göra just nu. Noga planera in det som behöver göras så jag får mycket tid till spontana saker. Hålla det enkelt.  Många utflykter med picknick. Vistas mycket ute i naturen. Bestämma mig för att vila när jag vilar. Fortsätta förenkla städning och matplanering till ett minimum. Om jag ska jobba heltid så får jag prioritera vila och roliga saker när jag är ledig. Vi fortsätter med Linas matkasse för det förenklar hela planeringen mycket. Ingen dyrare resa planeras utan vi  hoppas att vi kan låna husbilen till lite kortare resor och till Gotland i sommar. Semesterpengarna som inte används får rulla över till nästa år då jag ska fira min 50-årsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s