7 påståenden fattiga personer tror på

  1. Jag väntar med att börja spara tills jag tjänar mer pengar. Börja spara nu, du kommer annars aldrig tycka att du tjänar tillräckligt. Sätt av 10% till sparande oavsett hur lite du tjänar.
  2. Gamla bilar kan inte vara säkra. Visst är det kul med en splitterny bil men det går visst att ha en säker begagnad bil som inte kostar skjortan.
  3. Vad du än vill, älskling……. Det går inte an att en i ett förhållande slösar pengar för att den andra inte orkar ta en konflikt. Se till så att båda i ett förhållande är överens om budgeten och om de ekonomiska målen och ta diskussionen om någon vill göra av med mer pengar än den andra.
  4. Räkna med skatteåterbäringen eller andra okända inkomster. Ta först reda på vad du kommer att få innan du börjar handla för pengarna. Annars är det stor risk att du tar fram kreditkortet eftersom du ju ”vet” att du får pengar snart. Om dessa pengar inte kommer eller är mindre än du trott så har du fått ett onödigt problem.
  5. Jag jobbar så hårt så jag förtjänar det! Du förtjänar att behålla dina pengar om du har jobbat hårt. Dina pengar ska gå till dig själv, inte till affärernas varor eller tjänster. Håll ögonen på dina mera långsiktiga mål och gör inte av med pengarna på vägen för då kommer du aldrig att komma fram.
  6. Jag tjänar för lite så min pension kommer därför ändå att bli så liten att jag aldrig kommer att kunna sluta jobba. Desto större anledning att spara dina 10%. Du kommer att bli förvånad över hur mycket ränta-på-ränta-effekten blir om du startar tidigt med ett sparande.
  7. Kreditbolagen godkänner mig, alltså måste jag ha råd. Skaffa inte kreditkort bara för att du blir godkänd för det. Kreditbolagen älskar människor som sätter sig i skuld och betalar massor av ränta. Spara först-handla sen om du vill bli rik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s