Motivation

Hur kan man hålla sig motiverad om det tar år att komma dit man vill. Om man har mycket skulder eller stora skulder så kan det ta flera år innan man är skuldfri och det är lätt att ge upp. Här är några knep.

Ändra ditt tankesätt. Det är DINA pengar som används till lån och krediter. Dina pengar som du surt tjänat ihop. Dina pengar ska gå till dig och ingen annan!

Var arg på dina skulder. Tänk på hur mycket pengar som du betalar i ränta och som inte ger dig ett dugg. Du kunde lika gärna öppna fönstret och slänga ut pengarna. Om du får bort skulder ur ditt liv så får du även bort räntebetalningar.

Se till att ha någon att dela motivationen med. Din partner eller en vän som kan peppa dig när du känner dig frustrerad. Internet kan också fungera, gå med i en Facebook-grupp eller kolla in youtube efter personer med samma mål som dig.

Använd visuella verktyg. Rita t.ex en figur på ett papper där du fyller i hur mycket du betalt av och när du är klar så är hela figuren ifylld. Eller använd excel och gör en stapel där varje ruta är 1000 kr och färglägg eller ta bort rutor allt eftersom. Blogga om dina framsteg o.s.v. Allt som håller dig motiverad fungerar.

Läs böcker och bloggar. Titta på youtube eller lyssna på podcast som handlar om vardagsekonomi och att betala av sina skulder. Leta inspiration omkring dig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s