Mindful onsdag

ATT HA NYBÖRJARSINNE (Utdrag ur Mindfulness på jobbet av Anita Carlsson)

Att se med nyfikenhet, uppmärksamhet och lekfullhet! Alla har vi varit nybörjare – när vi var barn! Det var en härlig tid full av upptäckter och nya äventyr. Nu är det dags att ta fram detta sinnelag igen, och inte släppa det. Barnasinnet innebär att du lägger ifrån dig dina förutfattade meningar och är mottaglig för nya intryck. Detta gäller även det – eller i synnerhet det – som är välkänt för dig. Attityden skänker oss ett nytt perspektiv på världen, där varje ögonblick blir till något unikt, något vi aldrig tidigare varit med om. Allt blir mycket mer spännande igen. Alla människor du möter blir som nya. Vilken fantastisk, ny dag! Vilka möjligheter som öppnar sig.

Nybörjarsinnet öppnar också upp för möjligheten att se det fantastiska och spännande på jobbet. Du får möjlighet att återupptäcka eller till och med att upptäcka något som du alltid haft framför dig. Jobbet blir ett spännande äventyr där varje dag har någon ny upplevelse eller insikt att tillföra. Alltför ofta har vi förutfattade meningar om vad som kommer att hända, hur en viss situation kommer att bli. Om du lämnar detta för ett ögonblick och bara upplever stunden som den är så kan du uppleva något spännande.

Pröva: Experimentera med ett öppet sinne. Stig upp på morgonen och pröva att välja en annan väg till jobbet. Hälsa god morgon med nyfikenhet och se vad som händer. Lyssna. Ta dig an en uppgift som om du aldrig tidigare gjort den. Le mot någon på jobbet som du inte brukar vara särskilt trevlig eller uppmärksam mot. Reflektera över vad som hände under dagen. Blev något annorlunda?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s