Söndagstankar

”Vi är alla stjärnor i våra egna liv – och tillsammans bildar vi den allra vackraste stjärnhimmel!”

Ovanstående citat har verkligen fått sin mening denna vecka fast kanske inte som jag tänkt det. Mer som att vad en familjemedlem gör påverkar hela familjen. Jag vill berätta en historia som representerar de tankar jag har kring det som skett denna vecka:

Det var en gång en bonde som levde i en avlägsen by. Bonden levde tillsammans med sin fru och son i ett litet hus. Han försörjde sig genom att bruka jorden och han ägde endast en enda häst. En dag sprang hästen bort. Dagen efter kom alla bybor förbi och sa ”Vilken otur du har, du som redan är så fattig. Nu har du ingenting kvar” Bonden som var en klok man svarade bara ”Tur eller otur. Vem vet?”

Bonden som var en arbetsam man fortsatte att bruka sin jord precis som förut, dag ut och dag in. En dag när han kom hem var den bortsprungna hästen tillbaka och med sig hade den sex andra unghästar. Dagen efter kom alla bybor förbi och sa ”Vilken tur du har. Igår hade du inga hästar och idag är du den rikaste mannen i byn” Bonden som var en klok man svarade bara ”Tur eller otur. Vem vet?”

Redan samma dag hände en olycka. Bondens son ramlade av en av unghästarna och bröt båda benen. Dagen efter kom alla bybor förbi och sa ”Vilken otur du har. Din enda son. Hur ska ni klara er nu när du är den enda som kan arbeta?” Bonden som var en klok man svarade bara ”Tur eller otur. Vem vet?”

Efter några veckor besöktes byn av en general. Hans uppgift var att hämta alla unga män. Dessa skulle skickas till fronten för att delta i det pågående kriget. Men generalen ville inte ha bondens son. En blick på hans brutna ben räckte.

Tur eller otur. Vem vet?

Min insikt är att man inte vet vad händelser ska leda till. Kanske har det skett för att inte något ännu värre ska ske och i så fall ska man vara tacksam. Just när det händer så känns det som om någon där uppe tycker att våran familj behöver extra mycket utmaningar. Nu blickar vi framåt och försöker reda ut den soppa som har blivit.

Min egen vecka har varit omtumlande och utmanande och jag har mycket roligt att se fram emot. På tisdag är det 1 september och då börjar jag officiellt mitt nya jobb som chef. Jag har kommit igång med träningen och i måndags tränade jag funktional fit – och fy f-n vilken träningsvärk jag fick efteråt, och i torsdags gick jag på yoga. Onsdag och fredag var det Alexanderteknik i Stockholm. Nästa vecka ser ungefär lika ut.

Nästa veckas citat:

”Du kan inte göra mer än ditt bästa. Och det räcker alltid. Var trygg i det.”

Vilket bra citat för nästa vecka-det ska jag verkligen ta till mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s