Planera framåt

Nu är semestern över för de flesta och hur går det då med ekonomin? Har det gått åt mer än du tänkt? Det är lätt hänt att släppa lite på kontrollen när man är ledig och det är helt ok att göra det men nu är det dags att samla ihop sig och ta kontrollen igen. Tänk efter vad du har för utgifter i höst. Behöver du spara lite extra månaderna framöver. Det är några tillfällen jag kommer att tänka på:

Halloween – det är ju inte så många helger under hösten men halloween börjar bli rätt stort även här i Sverige. Om du har barn så kan det kosta en del med maskeradkläder. 

El-räkningen – under sommaren är den skapligt låg men i höst/vinter får vi räkna med högre räkningar. Varför inte bygga upp en lite hög med elräkningspengar redan nu så det finns att ta av senare. Jag förespråkar egentligen att du räknar ihop vad det kostar totalt på ett år och sedan sätter av lika mycket varje månad så slipper du oroa dig över att kostnaderna skenar vintertid. 

Vinterdäck – har du bil? Kanske behövs nya vinterdäck och det är inte gratis. 

Vinterkläder – ny jacka? Stövlar? Kläder till barnen? Vinterkläder är dyrt!

Födelsedagar – någon i släkten eller kompisarna som fyller jämnt?

Jul – det är bara 4 månader kvar till julen 😳. Fördela kostnaden över de månader som är kvar så behöver inte januari vara din fattigaste månad. 

Det hör var några exempel på utgifter som kan komma under hösten. Gör små avbetalningar i förväg till dig själv. Vem vet, det kanske blir lite kosing över till en weekend-resa eller nåt annat kul i mörka höstrusket. 

2 tankar om “Planera framåt

  1. Trevlig blogg! 🙂 hittade hit via ”Jobb & firma”
    Vi kör också med sinking fund, och den absolut bästa kategorin är nog el – så underbart att aldrig behöva punga ut några tusen i stöten under vintern!
    Bilskatten och semester är också ett par favoriter! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s