Semesterbudget – hur långt räcker pengarna?

Eftersom vi åkte till USA i våras så valde vi att semestra i Sverige på våran sommarsemester. Vi har förmånen att få låna mina föräldrars husbil så vi hade siktet inställt på Skåne. Vi husbilade även förra sommaren och var då till Norge så vi vet att det kostar ganska mycket med diesel så vi tog det i beaktande när vi gjorde våran semesterbudget. Dessutom tänkte vi unna oss att äta ute en del och övernatta på campingar då och då vilket kostar lite mer än ställplatser. Så vi räknade med att vi hade 10000 kr att göra av med.

Hur gick det då? Vi klarade oss på 5200 kr. Vi var borta i 9 dagar. Så här fördelade sig utgifterna: Diesel = 2200, Camping/ställplatser = 1200 och nöjen inklusive mat ute ca 1800.

Vi har märkt att vi trivs bäst ute på landet så vi fricampade fler gånger än vi tänkt vilket var helt gratis. Bara att vakna upp till fågelkvitter och lövens susande var otroligt avkopplande. Vi hade också med oss mat hemifrån som vi lagt i den lilla frysen i husbilen. Veckorna innan frös vi in några rätter så att vi bara behövde köpa tillbehör och den maten var faktiskt godare än den mat vi åt ute. Nu gick vi ju inte på några lyxkrogar förstås men jag föredrar ändå att fixa maten själv. En gång åt vi lunch ute, en fantastisk Caesarsallad på Ystads saltsjöbad. Annars fixade vi en enkel omelett i husbilen till lunch. Vi köpte glass ett par gånger annars fikade vi i husbilen. Alltså att semestra i husbil äger. Nu är det inte alla som gillar det enkla livet men vi gör det verkligen.

Det som inte är medräknat är den mat vi köpte på ICA eftersom vi ändå skulle ha handlat det om vi varit hemma. Lite dyrare än vanligt blev det kanske eftersom vi köpte fina entrecote-bitar en dag och fantastiska färska laxfiléer en annan. Annars blev det mest basvaror som ägg, grönsaker osv.

Nästa vecka åker vi på kryssning med Birka Paradise så då har vi ju lite pengar att spendera om vi vill, inte så dumt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s