Mer klirr i kassan – Patrick Grimlund o Magnus Hedberg

Mer klirr i kassan : expertråden som formtoppar din ekonomiI Mer klirr i kassan delar ekonomerna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg med sig av sina erfarenheter av hur man skapar en sund ekonomi där pengarna räcker längre. Målet är en ekonomi i balans, då får du råd att förverkliga dina drömmar: en utlandsresa, drömhuset eller att gå ned i arbetstid. Boken tar avstamp i en bedömning av hur din plånbok egentligen mår. I bokens första del lär vi oss att göra en pengaplan och att sätta upp ekonomiska mål, och självklart hur vi tar oss dit på bästa sätt. Konkreta och praktiska förändringar och råd, och hur man ska tänka för att maxa ekonomin efter ens egna förutsättningar. Vi lär oss dessutom hur alla kan bygga en buffert och hur man bäst undviker kreditfällan så många ramlar i. Tydliga förklaringar, tankesätt och råd gör det enkelt för alla att hänga med.
Bokens andra del tar upp livets olika situationer och vilka ekonomiska utmaningar som kan komma med dem, och självklart hur man ska tänka för att lösa dem eller undvika dem helt. Allt från att flytta hemifrån eller att börja jobba, till att köpa bostad, skaffa barn eller skilja sig. Och vad som händer om olyckan är framme och man blir sjuk eller arbetslös.

Mitt betyg: 3 Inga direkta nyheter men enkelt beskrivet och rakt på sak. Lätt att förstå och säkert en jättebra bok om man inte är så bra på sin ekonomi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s