Drottningkronan – Ingrid Kampås

DrottningkronanÄntligen kommer den efterlängtade fristående femte delen i serien Släkten! I Drottningkronan möter vi den unga flickan Ester som drömmer om en ljus framtid, fylld av glada barn och kärlek. Drömmarna krossas när morbrodern sätter henne i kloster. Härifrån rövas hon snart bort av en samvetslös präst som för henne till Finland.
När den svenske kungen Knut Eriksson kommer till Finland möter han av en slump Ester. Han blir fullkomligt betagen i henne och bestämmer sig för att ta henne till brud. Snart får Ester mer makt och inflytande än hon någonsin vågat drömma om.

Mitt betyg: 3 Jag tycker om romaner som bygger på riktiga historiska händelser. Författare som kan levandegöra en annan tid än vår egen så man kan få en inblick i hur det kunde vara att leva då samtidigt som jag lär mig nya saker. I den här boken får man följa Ester som blir gift med kung Knut Eriksson. Man vet inte vad Knuts riktiga fru hette men det finns uppgifter om deras barn och några av händelserna kring hans hustru såsom att hon efter en allvarlig sjukdom lovade gud att gå i kloster och det finns med i boken. Boken var bra men kändes lite som böcker jag brukade läsa i tonåren. Hur svårt det än är så ordnar det sig till slut. Lite för enkelt berättat men en ok läsupplevelse. Största behållningen är i alla fall att Ingrid Kampås verkar ha försökt följa sanningen så långt det är möjligt. Detta var som sagt femte delen i serien Släkten och jag ser fram emot att läsa nästa del som ska skrivas av Elisabet Nemert.

Tidigare delar i Släkten: Blandat blod av Katarina Mazetti, Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg, Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg och Helenas hämnd av Maria Gustavsdotter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s