Vin – Campolieti Ripasso

Campolieti RipassoItalien 2011. Kryddig, aningen utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, choklad, salvia och vanilj. 4 g socker/liter. Druva: Corvina 60%, rondinella 20%, molinara 15%, övriga 5%. Passar till rätter av fläsk- och lammkött.

Det här vinet får 4 av 5. Ett smakrikt vin som vi drack till grillade lammkotletter. Ripasso är en metod vid vinproduktion som innebär att vinet jäser en andra gång, två till tre veckor, tillsammans med jästresterna från jäsningen av en Amarone. Då blir vinet kraftigare, får mer alkohol, tanniner och högre syra. Det ger vinet en smak med riktning åt Amarone, men lättare och inte så kraftig samt mindre dyrt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s