Min vän smärtan

Min vän Smärtan(från adlibris) Kan den långvariga smärtan ha en mening? Kan den vara ett verktyg som hjälper oss att se klart, att utvecklas i styrka och mod? Att den, liksom den akuta smärtan, varnar för något som är fel, men på ett mer subtilt, svårtydbart sätt? Kanske är det hela vår livsstil som är fel?
Boken Min vän Smärtan kom till i sökande efter smärtans orsaker och dess lindring. När Gunnel Saric började skriva var tanken att det skulle bli en faktabok baserad på egna erfarenheter av smärtlindringsprocessen. Men efter ett tag kom en massa tankar, minnen och drömmar kom upp, saker som inte riktigt passade i den form hon först valt. Plötsligt började de personliga anteckningar som fördes vid sidan om, kräva att också få uttryckas för att skapa en bredare och djupare bild av smärtans väsen. Därför valde Gunnel slutligen att dela upp boken i två delar, en romandel med självbiografiska inslag följt av en handbok med praktiska tips och råd hur man kan lindra smärta – eller kanske lära sig leva i harmoni med den.

Mitt betyg: 3  Första delen var helt klart annorlunda och lite konstig men ändå tänkvärd. Andra delen ger handfasta råd och det mesta är självklarheter, men ett och annat var lite nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s